07 Jun 2015

Senarai Kedai Makan dan Cafe Hipster Terkenal Di Ipoh

Assalamualaikum...

Entry kali ni cuma simple..just dapat dari group whatsapp..untuk orang Ipoh dan bakal pengungjung ke Ipoh...di sini ada senarai nama kedai-kedai hipster and famous yang ada di Ipoh.

Kalau korang datang..WAJIB pergi at least satu atau dua kedai-kedai ni...



Khas Untuk Warga Ipoh Ajerrrr, senarai nama² restoran yg sedap² di area ipoh.. ini je yg tahu, kalau ade penambahan restoran yg xde dlm senarai, boleh la bg dlm komen, sertakan lokasinya sekali ye.. jika ada yg tersilap sila bgtahu ye..
1) MAN YONG TAU FU -Restauran PAK WAN Kg Manjoi
2) Spoof Burger RJ Boutique - Tg.Rambutan
3) Laksa Telur Goreng Bersarang - Bandar Seri Botani.
4) Nasi Lemak Antarabangsa - medan gopeng
5) Restoran Kampung Ipoh - Sunway city
6) Eightmiles8 burger banjir - Ulu Kinta
7) Esah Santai Cafe - Station 18
8) Koboi Town Cafe- Tmn Chepor Impian
9) Rowcome Corner - Sg. Rokam
10) Gasoline Cafe - Rapat Setia
11) Sumo Kitchen - D'Polo Catering Padang Polo
12) The Red Western - Angsana Mall
13) Food Projek - Sunway city
14) D'Patin Temerloh & Grill - Stadium Ipoh
15) Elnegra Deli Cafe - Jln Sultan Idris
16) Gomok Cafe - Pekan Ipoh
17) Restoran Bintara - Ampang
18) Ipoh Kitchen Grill - Gng Rapat ( Dibuka semula 5 jun 2015)
19) Konda Kondi - Pekan IPOH
20) Thumbs Cafe - Greentown
21) Karat Cafe - Greentown
22) Manora Cafe - Meru
23) Maggie Ketam Sham Ipoh - Tmn Meru
24) Makan Best Ipoh cake&cafe - meru
25) kedai kopi dulu dulu
26) Restoran Nasi Ayam Fauziah
27) Cherry Corner - Jelapang
28) Sudu Garfu Cafe - Tasek
29) Classic 253 - Stadium Ipoh/Bercham Raya
30) Nasi Lemak Ayam Kampung - Jln Yang Kalsom
31) Mee Udang Di Raja - Tg. Rambutan
32) O'nine Steam Burger Ipoh - Bndr Seri Botani
33) David Diner - Greentown
34) 21 Griller Burger - Riverfront
35) Sudu Cafe - Medan Gopeng
36) Char Kuey Teaw Ketam - Tmn Ipoh Jaya
37) Char Kuey Teaw Udang Galah - Manjoi
38) Char Kuey Teaw Twins - Tepi Mydin Meru
39) Nellis Dellis - Greentown
40) Tomyam Pok Tek Kelapa Muda - Jelapang
41) Chop² Cafe - Tg. Rambutan
42) Next Generation Burger - sebelah kak ani bercham
43) Mee Grg Sedap - KTM Tg. Rambutan
44) Burger Camp - Greentown
45) Hobo Cafe-gerbang malam
46) Mee Kari Kak Yah - Tmn Kledang
47) The Pots Cafe - Tmn Perpaduan
48) Nasi Wanggey - Jln Yang Kelsom
49) Mecca Tower Nasi Arab - Dekat Mydin Meru
50)Kopitiam Avenue - Ipoh Parade
51) Restoran Kapitan-Farlim
52)Burger apai - kg kepayang fair park
53) Nasi Kandar Rahamath (belakang Masjid Negeri)
54) Dim Sum Cafe - Greentown Avenue

Dari semua ni..aku dah makan dekat 10 kedai...ada yang sedap, ada yang, boleh la..and ada yang tak sedap...

SELAMAT MENCUBA...
posted from Bloggeroid

9 ulasan:

  1. Dim Sum Cafe dekat Greentown Avenue

    BalasPadam
  2. Mat Periuk Cafe kt Bercham & Tambun - Chef Kamarul punye wehh

    BalasPadam
  3. insyaAllah aku nak buat tour ke Ipoh utk lawat semua cafe hipster kat sana...

    BalasPadam
  4. Semua Cafe hipster ni di kategorikan halal ka?

    BalasPadam
  5. Halal la...byk kafe mlayu ...cina pnye pn ade..tgk la ade sijil halal ke x kt kdai deme

    BalasPadam
  6. I selalu hang out di karat cafe. Tk tahu kenapa. Tp suka tempat tu huhu. Anyway, free2 jemput datang ke blog i untuk info2 kekal fit dan slim.

    >>> Slim & Fit Semulajadi!<<<

    BalasPadam
  7. Most feberet place karat cafe dgn thumbs cafe staff dia mmg friendly

    BalasPadam
  8. cuba sage food cafe di Ipoh maps: No 30 jalan tun abdul razak(Maxwell road) taman cherry 30100,ipoh perak . menarik sangat. yang paling penting makanan dia semua terbaik dan macam2 menu... AWEsome sage food

    BalasPadam
  9. Jangan lupa kafe Khizanat....

    BalasPadam